Antistigma programunk

Nyitnikék antistigma kezdeményezés

Keresse fel az alapítványunk által létrehozott NYITNIKÉK antistigma kezdeményezés oldalát!

“A nyitnikek.hu elsődleges célja az, hogy megmutassa a pszichiátriai betegséggel élők számára a megbélyegzés, a stigma valódi arcát és segítséget nyújtson az ezzel való megküzdésben.
Szeretnénk, ha oldalunk olyan fórummá fejlődne, ahol a kérdéssel érkezők megkapják válaszaikat – akár az oldal tájékoztató anyagaiból, akár, a levelezőlistánkon egymástól.
Szeretnénk, ha “Az én történetem” rovatba mindig érkeznének tanulságos, vicces, szomorú és vidám történetek, amelyek tanácsokat adnak, helyzeteket mutatnak be, melyekben a szereplők tettek egy lépést a megbélyegzés ellen.
Szeretnénk, ha a Médiafigyelőhöz felhasználóinktól is érkeznének elemzendő, pozitív hangnemben íródott, a médiában közölt anyagok.

A NYITNIKÉK Antistigma díjat hozott létre, amellyel azokat az újságírókat, médiaszakembereket tüntetjük ki, akik írásaikkal, munkájukkal a mentális zavarokkal élők megbélyegzése, diszkriminációja ellen küzdenek.
A Stigmafal ablakban közöljük azokat a média megjelenéseket, amelyek negatív módon mutatják be, stigmatizálják a mentális zavarokkal küzdőket.

Honlapunkon helyt adunk híreiknek, közleményeiknek, szakmai anyagaiknak.

És végül, de nem utolsó sorban, szeretnénk, ha mindenki, akinek javaslata, észrevétele, kritikus vagy dicsérő véleménye van, megírná azt nekünk az antistigma2009@gmail.com címre, azért, hogy az oldal valóban azoknak szóljon, akik használni fogják.”