MEGGYÓGYULNI MINDENKINEK JOGA VAN!

EURÓPAI CHARTA A SZKIZOFRÉNIÁVAL DIAGNOSZTIZÁLT EMBEREK GYÓGYULÁSÁHOZ ÉS ELLÁTÁSÁHOZ VALÓ JOGAIÉRT

( Kéri Péter írása)

A TI KIADVÁNYOTOK! MAGYAR NYELVEN IS NEKTEK! ( Bármelyik képre kattintva letölthető! )

A lelki problémákkal, a mentális betegségekkel, elakadásokkal küzdő emberek diagnózisuk előtt és után is kihívásokkal teli, nehéz világban találhatják magukat. Egy komoly betegségig jutni önmagában is sok-sok nehézséggel jár. Megtapasztalni azt a pillanatot, amikor világunk akár egészen rövid idő alatt érezhetően összetörik, talán az egyik legnagyobb trauma ami megélhető.
Rossz hangulatban élni, szembenézni a lelki válságok megtörő időszakaival, azt észrevenni, hogy “nem vagyok olyan mint szoktam”, “képtelen vagyok” sokszor megsemmisítő érzések.
Azt hinni, “megbolondultam”, “megőrültem” olyan lelki nyomot hagy bárkiben, hogy ember legyen a talpán aki ezeket az érzéseit fel tudja dolgozni.

Az elakadásból való kilábalás pedig egy újabb, sokszor leküzdhetetlennek látszó akadály lehet. Pedig mindig van kiút. Együtt van kiút. Veled, velem közösen. NEKED!

Jó ideje működünk együtt a GAMIAN páneurópai szervezettel, ahol a mentális problémákkal élők helyzetének megértése, felmérése annak javítását elhivatottságunknak tekintjük. Több projekt részese lehettem alapítványunk segítségével, fantasztikus hazai és nemzetközi szakemberek, és sorstársak koszorújában. Remek dolog újra tenni valamit ami klassz annak a közösségnek aminek tagja vagyok. A kiadvány szerkesztői között koptattam odakinn és idehaza a billentyűzetet. Megérte.

Egy igazán klassz, mai, előremutató szemszögű interaktív anyagot hoztunk létre, majd egy év közös munkájával, amit ezen az oldalon elérhetsz. Olyan dokumentum, amely rávilágít mindarra amit alapjaiban hiszünk, hogy egy páciens felépüléséhez igazán szükség lehet. Alapokra, amelyek megléte minden országban szükséges lenne. Olyan dokumentum, amelyet mindenkinek ismernie kell akinek szakmájából, sorsából fakadóan köze van pszichózissal élő emberhez. Politikusoknak, döntéshozóknak, a lelki egészség minden szakemberének és természetesen minden érintettnek.

A dokumentum azért is egyedülálló, mert alapjait betegtársakat célzó felmérések adták. Nem ezt az állapotot kívülről szemlélő szakemberek teóriáit foglalja össze, hanem azokét akik pontosan tudják, megélték ennek az állapotnak minden kínját, nehézségét. Egy hiteles állásfoglalás arról, mi az ami BIZTOSAN KELL a gyógyuláshoz.

Ha érint a téma, elmentheted a mobilodon, kinyomtathatod, megmutathatod orvosodnak, családodnak.
Azt hiszem abban is sokat segít, hogy összefoglalva lássuk azt a rengeteg dolgot, ami felmerülhet e betegség során.

A doksi ugyanúgy nem “letargikus”, nem “rémisztő” nem “kiakasztó”, mint ahogyan a pszichózissal élni, hangallót szeretni, skizofrént barátunkként tudni is csak akkor az, ha azzá tesszük. Egyedül vagy közösen.