Ébredjünk együtt! – Tapasztalati Szakértői Grémium megalakulása az Ébredések Alapítványban

Az Ébredések Alapítványban különleges esemény részesei lehettünk, amelyre igen büszkék vagyunk. Hosszú és kitartó munka gyümölcseként megalakult a 7 fős Tapasztalati Szakértői Grémium, melynek célja az, hogy még jobban támogassuk és naprakészen képviseljük az ellátott páciensek és tapasztalati szakértők érdekeit.

A grémium létrejötte számunkra óriási mérföldkő, hiszen több évtizede foglalkozunk a pszichoszociális elakadással élők komplex segítésével. Ez az új csoport pedig a továbbiakban azért dolgozik, hogy a szakemberek munkáját segítse, és lehetőséget biztosítson az állandó kommunikációra a páciensek és a szervezet között.

De mi is pontosan a Tapasztalati Szakértői Grémium szerepe? Nos, ők azok az elszánt emberek, akik maguk is átélték a pszichoszociális kihívásokat, és most önkéntes szakértőként a saját tapasztalataikra építve segítenek másoknak. A csapat minden tagja egyedi történettel rendelkezik, és most ennek a sokszínűségnek a gazdagító erejét hozzák be az alapítvány mindennapi munkájába.

Miért is olyan fontos ez a lépés? A válasz egyszerű: azáltal, hogy bevonjuk a pácienseket és a tapasztalati szakértőket a demokratikus döntéshozatal folyamatába, biztosítjuk, hogy minden lépésünk valóban az ő szükségleteikre épül. Az ő értékes perspektívájuk segít bennünket abban, hogy még jobbá váljunk a segítségnyújtás terén, és igazodjunk az új helyzetekhez, kihívásokhoz.

Az új grémium tehát nem csupán egy újabb testület az alapítványban. Ez egy olyan csapat, amely a szívén viseli az emberek sorsát és mindent megtesz azért, hogy a segítségnyújtás még hatékonyabb, mélyebb és emberségesebb legyen. Az általuk hordozott tapasztalat nemcsak szakmai, de érzelmi szempontból is gazdagít bennünket.

Ébredjünk együtt! Ez az új szellemiség, amely mindig is vezérelte az alapítvány mindennapjait. Az egymás iránti tisztelet, megértés és empátia ereje összeköt minket, és közösen alkotunk egy olyan közösséget, ahol mindenki megtalálhatja a saját útját a gyógyulás felé.

A Tapasztalati Szakértői Grémium tagjai már most lelkesen dolgoznak, hogy minél több embert érjenek el, és támogassanak azok közül, akik hasonlóan nehéz időszakon mennek keresztül. Az alapítványban mindenki számít, és mi mindannyian a segítség nyújtására, az új ötletekre és az együttműködésre törekszünk.

Legyen ez a bejegyzés egy meghívás mindenkinek, aki az ébredés és a változás mellett áll. Csatlakozzatok hozzánk és legyetek részesei ennek a csodálatos útnak, amelyet közösen járunk be. Együtt hozunk létre olyan pillanatokat, amikor a leghosszabb éjszaka után végre megjelenik a napfény.

Ébredjünk együtt, lépésről lépésre!

Sorstárs Segítő Grémiumunk vezetőbizottsági tagjai:

Balta Flóris, Péter Laura, Harangozó Zsuzsanna, Doubravszky Júlia, Dubniczky József, Gallai István, Kéri Péter