Antistigma beszámoló 2019

A Nyitnikék levelezõ rendszeren szerencsére elkezdett növekedni a hírlevél kérõk száma, a GDPR bevezetése következtében csökkent. Több mint 45 levél ment ki, több mint 300 cikkel és hírrel.

2019. március.29-én Dr. Harangozó Judit, Gecse Andrea, Karácsonyi Anikó, Molnár Kata érzékenyíteni volt Pécsett.
2019. április 17-én Gallai István és Szabóné Streit Zsófia Judit érzékenyíteni a TASZ estjén. Errõl az estrõl a Facebook-on a TASZ oldalán van is fent videó.
2019. április 29-én mutatták be elõször a Nem tudom, halljátok-e ti is? címû kis dokumentum-filmet Takács Edina.

A film négy, önmagát esendõségei ellenére vállaló, bátor hétköznapi ember humoros és keserû élethelyzetein keresztül kutatja a választ az olyan kérdésekre, mint hogy hol húzódik a határ, amin túl megbélyegzés várja mindazokat, akik belsõ hangjaikat jobban, erõsebben hallják. Kik õk és miben különbözünk tõlük, illetve különbözünk-e egyáltalán? Mi választja el a sokak által az intuíció forrásának tekintett belsõ sugallatot a pszichiátriai zárójelentésben testet öltõ pszichózistól?

2019. május 27-én megtartottuk a kicsit késõ tavaszi konferenciánkat, ahol szokásunkhoz híven ismét adtunk át Antistigma-díjat Szurovecz Illésnek és Antistigma-életmûdíjat kapott Csontos Erika.
2019. október 29-én Dívány a Dunán esemény volt.
2019. szeptember 14-én Mentálhigiénés napon vettünk részt sorstársakkal a SOTE-én.
2019. október 29-én tartottuk meg az õszi Konferenciánkat. Az következõ emberek kaptak Antistigma-díjat. Gallai István, Nem tudom, halljátok-e ti is? címû film készítõi:
Surányi Ádám – Kép, Vágó, Mac Quayle – Zene, Takács Edina – Rendezõ, Solymosi Norbert – Producer, Surányi András – Producer,
A film fõszereplõi: Balta Olaf Flóris, Gallai István, Kaszás Jánosné, Wirth Gabriella
Pál Mónika
Csejtei Orsolya

2019. novemberében egy jótékonysági vásáron volt az Ébredések Alapítvány és ott érzékenyítették portékáikkal a közönséget.
2019. december 19-én volt az Ébredések Alapítványnál a Karácsonyi ünnepség, ahol a sorstársak elõadásukkal érzékenyítették a diplomaták feleségeit.