A tréning célja, hogy megismerkedjünk a jungi viselkedéstipológia alapjaival. Ez a rendszer egyaránt segít vezetőt és munkatársat is abban, hogyan lehet a kollégát, beosztottat, vezetőt megérteni, s gyorsan megtalálni a hozzájuk vezető leghatékonyabb kommunikációs csatornát. .
Olyan viselkedéstipológiai rendszerelemzést kínálunk a résztvevőknek, melynek eredménye, hogy a munkatárs-vezető, munkatárs-munkatársi kapcsolatot új szempontok szerint közelítjük meg. Képzésünk hozzájárul
az eddig hatékony technikák mellett ahhoz, hogy a megváltozott, gazdasági nehézségektől sújtott környezetben mi magunk egyre eredményesebben tudjunk működni.

Viselkedési stíluselemzés

Mindannyiunk stílusa különböző. Mindenki más-más viselkedési módszert alkalmaz, hogy sikeres legyen, éppen ezért minden egyes ember hasznos lehet a szervezet számára, ha a megfelelő személyt a megfelelő helyen alkalmazzuk. A jungi módszer segítségével megtaláljuk azt a pozíciót, amelynek betöltésével a jelölt a képességeit a legjobban kamatoztathatja.

Viselkedési profilok

A rendszer 4 fő viselkedési profilt és ez alapján 8 személyiségtípust különböztet meg. A 60 pozíción és 384-féle kispozíción keresztül összesen több ezer variációhoz jutunk, s ez biztosítja, hogy megfelelően árnyalt képhez juthatunk a kérdőív kitöltésével. Vajon melyik lesz az Öné és miképp tudja személyes hatékonyságát növelni az Önt körülvevő munkatársak, rokonok, barátok alkotta kapcsolati hálóban?

Információ:
Vida Ágnes: 06-20-666-3165
kepzes.ebredesek@gmail.com